Járványügy Somogyban

2020.12.17. 09:46

Friss hírek csütörtökön: szükség van az óvatosságra

Kövesse velünk percről-percre, hogy védekezik Somogy a koronavírus ellen!

SOnline

Gyõr, 2020. december 4. Koronavírusteszthez vesz mintát a Széchenyi István Egyetem hallgatója a gyõri Móra Ferenc Általános Iskola dolgozójától az intézményben 2020. december 4-én. Folytatódik a szociális, a bölcsõdei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevõk is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

19:39

A járvány hatásai a zeneipart szinte teljesen befagyasztották. A kaposvári együttesek közül sokan próbálnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, de mások a megszűnés szélére kerültek. Azonban a többség bízik abban, hogy hamarosan újra visszatérhetnek a színpadra.

17:58

Szita Károly, Kaposvár polgármestere idén levélben gratulált az állami kitüntetetteknek. Az eseménynek hagyományosan a Városháza ad teret minden évben, idén azonban felelőtlenség lett volna személyes jelenléttel megtartani – írta közleményében a polgármester.

15:34

Somogyban is egyre több tesztet csináltatnak magánúton azok, akik szeretteikkel együtt töltenék az ünnepeket. Habár fontos, hogy kiderüljön az esetleges fertőzöttség, azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a teszt mindig csak egy adott pillanat eredményét mutatja. Később ugyanúgy megfertőződhetünk, és hordozóvá válhatunk. Ezért a szakértők inkább azt javasolják, hogy lehetőleg mellőzük a családi összejöveteleket. A témáról bővebben itt lehet olvasni.

12:00

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján a Somogyi Hírlap is tett fel kérdést.

Mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy az influenza védőoltást követően kovid elleni oltást is kaphassanak az azt igénylők? Alkalmazható-e a kettő együtt? Helytálló-e az a hír, hogy bizonyos, előrehaladottabb stádiumban lévő alapbetegségek megléte esetén nem ajánlott a vakcina?

Az Operatív Törzs válaszában elmondta, hogy minden oltóanyag egyedi engedélyekkel rendelkezik. Ezeknek az engedélyeknek részét képezik a pontos leírások, melyek összetételről, felhasználási időről, helyről, alkalmazhatóságról szólnak. Így a felhasználás körülményei abban vannak rögzítve, ott kell megnézni.

 

11:52

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint az új fertőzöttek száma Somogyban nőtt a legnagyobb mértékben, 17 %-kal.

 

10:45

Tollár József kapta a Kaposi Mór Megyei Kórházért Alapítvány Arató Miklós Díját.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1455222388014441&id=276496209220404

 

10:30

Tovább nő a fertőzöttek száma Magyarországon, így január 11-ig mindenképpen érvényben maradnak a járványügyi intézkedések. Az országos vírusinformációkat itt tudja részletesen elolvasni!

 

10:00

Újra emelkedni látszik az új fertőzöttek száma Somogyban, de az összes fertőzött számának grafikonja laposodni látszik.

 

9:00

Tovább emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Somogyban is.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

8:00

A szerdai események összefoglalóját itt tudja elolvasni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában