Járványügy Somogyban

2020.05.18. 09:55

Újra versenyeznek a Lovasakadémia pályáján

Jó hírrel szolgált a Lovasakadémia SC hivatalos honlapja. A koronavírus-járvány miatt ugyan több versenyt el kellett törölniük, de 29-én, pénteken újraindulnak a lovas viadalok a Lovasakadémián.

Sonline

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Egyelőre még zárt kapuk mögött, a Magyar Lovas Szövetség által előírt nagyon szigorú járványvédelmi előírások mellett versenyezhetnek – adta hírül a közlemény.

Elsőként Országos minősítő díjugrató versenyt rendeznek, amelyet a nézők online követhetnek majd a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia Facebook-oldalán keresztül. Június 16-án, kedden díjugrató rajtengedélyvizsgát rendeznek a létesítmény pályáin, míg a lovastusa szakág augusztus 14–16. között térhet majd vissza Kaposvárra.

A Lovasakadémia SC sportolói közül a koronavírus-járvány előtt a díjugratók szerepeltek versenyen legutóbb. A kaposváriak szép sikereket értek el a Nemzeti Lovardában rendezett országos minősítő díjugrató versenyen. Szabó Kitti szerepelt a legeredményesebben, aki Főnix nevű lova hátán az első napon a 110 ifjúsági versenyben hibátlan lovaglással 8,6 stílusponttal 53 indulóból a harmadik lett. Másnap pedig a kétfázisos versenyben a hatodik helyen végzett.

Szintén eredményesen teljesített Tátrai Blanka Sáripuszta Ígéret nevű lovával, aki előbb 120 cm nyitott versenyszámban hibátlan lovaglással a 10., míg másnap 115 cm amatőr versenyszámban szintén hibátlan lovaglással a 10. helyen végzett. Kántor Petra Daisy nevű lovával hibátlanul zárt a 110 cm amatőr versenyszámban, és ezzel a 9. helyen végzett.

Közel 370 starttal zárult a kaposvári Pannon Lovasakadémián a kiemelt díjugrató verseny. Az 5 éves lovak között a pénteki napon Kurnyák Ágnes (D-Team SE) és a Carpaccio apaságú Carola győzött 8 stílusponttal, szombaton Bujtor Roland (Pro Equus Lovas Klub) és Criss-Cross (Cristo 5) kapta a legmagasabb, 7,8-as pontszámot.

A harmadik versenynapon Matyi Bianka (Krucsó Lovasklub) saját tenyésztésű lovával, a Calido I apaságú Charming Ladyvel vehette át a győztesnek járó szalagot 8,0 ponttal. Az ifjúsági kategóriában a helyi színekben versenyző Szabó Kitti (Lovasakadémia SC) és Főnix vihette haza a győztesnek járó kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában