Járványügy Somogyban

2020.05.23. 16:00

Húsz dolgozótól megvált a Kapos Atlas

Húsz dolgozót bocsátott el a Kapos Atlas Kft. május közepén. Három munkatársnak felmondtak, a többiektől közös megegyezéssel váltak meg. A leépítés az adminisztrációs és a termelőterületet egyaránt érintette.

Harsányi Miklós

Az év elején 320-an dolgoztak az ipari társaságnál, jelenleg 300-an. Tekintettel a kialakult állapotokra, július végéig négynapos munkarendben foglalkoztatják az alkalmazottakat.

Horváth Árpád ügyvezető igazgató csütörtökön lapunknak elmondta: a koronavírus-járvány a gazdaságot sem kíméli és a cégük is ennek hatását érzi. A piacok még nem álltak helyre, egyes területeken drasztikusan visszaesett a kereslet. Van olyan francia partnerük, akiknek március óta a jövő héten szállítanak először árut. Az már látszik, hogy a 2019-es 5,8 milliárd forint bevételükhöz képest jelentősen elmarad az idei forgalmuk.

– A koronavírus-fertőzés miatt cégünknél négy hétig állt a termelés – közölte. – Először 14 napos kényszerszünetről született döntés, aztán újabb egy-egy héttel hosszabbítottuk meg ezt az időt. A nyitás után nemsokkal, április végén alig 50, pillanatnyilag 75 százalékos kapacitással működhetünk csupán. A mélypontról azonban sikerült elmozdulnunk.

A cég júniusban két új terméket dob a piacra, ősszel tovább bővítik az értékesítésre szánt berendezések körét. Horváth Árpád rámutatott: folyamatosan keresik-kutatják a szóba jöhető értékesítési csatornákat. Mérnökeik az elmúlt időszakban folytatták a fejlesztést, s a kieső megrendelést a következő időszakban más szegmensben kívánják pótolni.

Tehetségdíjasok

Genius Loci díjat kapott a Kapos Atlas Kft., az Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskola terjesztette fel a kitüntetésre a céget. Az elismerést 2015 óta minden évben olyan vállalatok kapják, amelyek fejlődési lehetőséget kínálnak tehetséges fiataloknak. Horváth Árpád kiemelte: hegesztők és forgácsolók is járnak a cégükhöz, a diákok előreláthatóan július végén, augusztus elején kezdhetik el a nyári gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában