Járványügy Somogyban

2020.03.30. 14:00

Hírek röviden: csak otthonról lassíthatjuk a vírus terjedését

Lassabb a vírus terjedése a vártnál Magyarországon, úgy tűnik, hogy sikerrel jártak a bevezetett intézkedések és a lakosság is komolyan vette a veszélyhelyzetet. Fontos, hogy továbbra is így legyen. Kövesd velünk itt a somogyi történéseket!

Sonline

20:00

A kaposvári vásárlók zöme gyorsan elfogadta, hogy szombattól 9 és 12 óra között a 65 évnél idősebbek látogathatják az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat.

További részleteket .

17:30

Se készpénzzel, se kártyával nem lehet fizetni az üzemi menzán, a számlát étkezés előtt kell rendezni: a koronavírus-járvány a közétkeztetést is átalakította, a cégek mindent a biztonságnak rendelnek alá.

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatod.

17:00

Az informatikai oktatás fejlesztésére ösztönöz a Precognox Kft.

Az oktatásban is komoly kihívást jelent a koronavírus miatt kialakult helyzet, de ez nem jelenti azt, hogy nem akadnak új lehetőségek. A Precognox Kft. által Somogyban meghirdetett versenyre nem csak általános, de középiskolás tanulók is jelentkezhetnek.

A Somogy Megyei Online programozási verseny azoknak az otthon ülő diákoknak szól, akik megismerkednének a jelen és a jövő egyik legfontosabb tudásával. A legtehetségesebb versenyzők 300.000. forint alapdíjat nyerhetnek iskolájuknak.

16:00

USA-Kaposvár

Koczka Judit, kaposvári cukrász épp a barátait látogatta meg az Észak – karolinai Charlotte városában, mikor a járvány világméretűvé kezdett válni. Hazajutása kalandos volt, és lépten nyomon helytállásról tanúskodik.

Judit teljes történetét ide kattintva olvashatod el.

15:30

Kaposvár

Március 31-től otthonról is vásárolhatunk a Nagypiacról

A Nagypiacról is házhoz megy az áru. Egyelőre csak zöldség és a gyümölcs, de később a húsáruk, a pékáruk, az alapvető élelmiszerek, vagy éppen a házi tejtermékek is rendelhetőek lesznek. A megrendelt árukat önkéntesek viszik majd házhoz. Az aktuális árakról telefonon, vagy a piac honlapján lehet tájékozódni.

A rendeléseket 8 és 12 óra között lehet leadni az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: +3670 872 54 29

15:00

A munkatársak, önkéntesek és átmeneti otthonok lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is segíti a maszkok készítését az Ökomenikus Segélyszervezetnél.

14:20

A nagyon ritka, speciális és a mindennapos gyógyszerek is beszerezhetőek a megye patikáiban, csak az nem biztos, hogy mindent azonnal megkap a vásárló.

További részleteket ide kattintva olvashatsz.

13:30

A rendőrség kilenc benzinkutat – köztük a balatonlellei M7-es autópályán lévőt – jelölt ki, ahol az átengedett külföldi állampolgárok megállhatnak pihenni. Bővebben itt olvashatsz erről.

13:15

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai videóban üzentek az egészségügyi dolgozóknak.

12:45

A Kapos Holding Zrt.-hez kerülnek április elsejétől a városüzemeltetési és parkolási feladatok.

A kaposvári önkormányzat átfogó módon szervezi újra a városüzemeltetési feladatok ellátását. A városgondnokság által eddig végzett tevékenységeket ezentúl két külön gazdasági társaság, a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft., valamint a Kaposvári Parkolási Kft. végzi majd. A Holding cégeit kell keresni a közparkokkal, a zöldfelületek gondozásával, a közvilágítással és a játszóterekkel kapcsolatos ügyekben, de itt kell majd intézni a közterületekkel kapcsolatos bejelentéseket és a parkolással kapcsolatos teendőket is.

A lakossági kéréseket, bejelentéseket a Kapos Holding Zrt. ügyfélszolgálatán (Kaposvár, Áchim András utca 2.) várják az alábbi elérhetőségeken:

Telefonon: +36 (82) 310-000 (Ügyfélszolgálat telefonszáma)

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében a Kapos Holding Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel.

12:35

Balatonbogláron több száz maszkot osztanak ki az igénylőknek.

12:30

A Kaposvári Mentőállomásra már szinte mindennap érkezik egy kedves felajánlás, vagy ajándék.Ezúttal húsz kg narancsot majszolhatnak a dolgozók.

12:20

A siófokiak is összefognak, több zárt csoportban is jelentkeznek az önkéntesek, hogy segítsenek a bevásárlással. A személyes adatokat nem áll módunkban megosztani, ám ha segítségre van szükség a csoporthoz itt lehet csatlakozni.

11:30

Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján a Somogyi Hírlap azt a kérdést tette fel: tervezik-e a tapasztalatok birtokában módosítani a piacok esetében az idősek 9-12 órás vásárlási sávját, mivel a vidéki piacok általában csak 13 óráig vannak nyitva, s így kevés idő jut a többi korosztálynak. Azt a választ kaptuk Kiss Róbert alezredestől: – az Operatív Törzs szombat óta folyamatosan elemezi a kialakult helyzetet, a rendelkezésre álló adatokat, melyek elemzését követően nincsen szükség más jellegű időkorlát, vagy módosítás bevezetésére. Az Operatív Törzs arra kéri a a lakosságot, hogy a megváltozott szabályokhoz megfelelően igazítsák a beszerzést.

10:20

Elmarad a szokásos csurgói áprilisi tavaszi kirakodó vásár.

10:00

A Jó(T)Enni Jó Egyházmegyei Intézményfenntartó Központ köszönetet mondott Hetesnek.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1498735706964443&set=a.190458354458858&type=3

09:00

Vannak olyan családok, ahol egy számítógép jut több gyerekre. Ez sajnos probléma, amit felerősíthet, ha a szülő is otthonról dolgozik, és szüksége van a számítógépre. Ez komoly logisztikát igényel a családoktól. A legtöbb diáknak már hiányzik az iskola, és több tanulóból szorgalmat váltott ki a különleges helyzet. Az erről szóló cikkünket itt olvashatod bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában