Járványügy Somogyban

2020.03.26. 09:50

Hírek röviden: önkéntesek és adományok is segítenek, ha baj van

Egészségügyi dolgozókhoz, mentősökhöz is érkeznek adományok. Önkéntesek varrják a maszkokat, és vásárolnak be azoknak a rászorulóknak, akik kérik.

Sonline

19:00

A Csiky Gergely Színház élőben közvetíti Facebook oldalán a Koncert avagy semmi sem tökéletes c. darabját.

18:00

Élőben közvetíti a Roxínház Facebook oldalán Sose halunk meg c. darabját!

15:50

Barcs

400 darab orvosi maszkot szerzett be Barcs, melyeket szétosztottak a Barcsi Szociális Központ dolgozói, az óvoda és bölcsőde dolgozói, és főzőkonyhai munkatársaihoz. Többen nem az intézményekben, hanem az idősek ellátásában segítenek jelenleg.

14:30

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszönetet nyilvánít egy piros szívvel a Városháza ablakán mindazoknak, akik ebben a nehéz időkben minden erejükkel dolgoznak

14:00

Balatonboglár

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere tartott sajtótájékoztatót

13:15

Siófok

Nagylelkű felajánlásról számolt be Witzmann Mihály közösségi oldalán. Fertőtlenítéshez használható permetezőgépeket kapott a Siófoki Kórház.

12:40

Gyenesei István a 73 százalékos, fertőtlenítésre is alkalmas gyümölcspárlatából ajándékozott egy hajléktalanszálló részére is.

11:40

Katonai sátrat építettek a nagyatádi kórház elé, itt végzik el a koronavírus-gyanús eseteken a szükséges szűrővizsgálatokat. A somogyi egészségügyi intézményt nem csak az egyenruhások támogatják, egy nagyatádi nő virágokkal kedveskedett a dolgozóknak, egy lábodi kisbolt pedig tisztálkodási és tisztítószereket vitt az ápolóknak, orvosoknak.

Teljes cikkünk ide kattintva olvasható.

11:20

Gelencsér Attila videóval kér mindenkit az otthon maradásra.

10:38

Barcs

Névre szóló igazolással érkeznek a barcsi segítők.

– Minden segítő munkatársuk egy névre szóló igazolással jelentkezik a segítséget kérőnél az után, hogy az idős személy jelezte kérését a Polgármesteri Hivatal felé –, mondta el Balázsné dr. Vástyán Krisztina, Barcs jegyzője.

10:05

Amióta járvány van hazánkban, nap mint nap elhangzanak az idősekhez szóló figyelmeztetések: maradjanak otthon! A felhívások különösen a hetven év felettieknek szólnak, lévén ők vannak a legnagyobb veszélyben.

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.

9:50

Rendhagyó módon online karanténfutást rendeztek Kaposváron, miután a veszélyhelyzet miatt a hagyományos MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred által évente megtartott Deseda félmaraton futóversenyt nem lehetett megtartani.

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.

9:20

József Attila: Születésnapomra című versét adja elő Hüse Csaba, a Csiky Gergely Színház színésze.

8:50

Kaposvár

Ha segítene:

Ha segítségre van szüksége:

Az Országos Mentőszolgálat mozgatta meg az otthonukban maradt embereket.

2020.03.25. Szerda

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Facebook oldalán fejezte ki köszönetét a felajánlóknak

Valamint újfent felhívja mindenki figyelmét, a helyes szájmaszk használatra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában