Járványügy Somogyban

2020.03.20. 17:30

Katonák járőröznek a kaposvári vasútállomáson

Az eddig megszokott katonai jelenléten felül péntek reggeltől úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot. Fő cél, a lakosság biztonságérzetének növelése. A kaposvári vasútállomáson is feltűnt az egység.

Harsányi Miklós

A honvedelem.hu cikkében az is olvasható: 15 városban jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot. Elsősorban azokon a településeken, ahol helyőrségek találhatók. A helyőrségek katonái rendészeti felkészítésen vesznek részt, amelyen az alkalmazható intézkedések elméleti és gyakorlati elemeit gyakorolják.

Elsődleges szempont, hogy a szolgálatot ellátó katonák lehetőleg olyanok legyenek, akik részt vettek már határvédelmi vagy adventi járőr feladatban. A felkészítést követően a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központtal szorosan együttműködve hajtják végre a járőrfeladatokat. Ennek elsődleges célja a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, a közrend fenntartásának támogatása.

A feladat végrehajtásának ideje alatt a járőröző katonák felveszik a kapcsolatot az illetékes rendőrkapitánysággal és velük folyamatosan egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában