Járványügy Somogyban

2020.04.21. 15:30

Útmutatással is segítene a nyugdíjas szövetség

Az első félévre tervezett valamennyi rendezvényét törölte a megyei nyugdíjas szövetség a közelmúltban, Stikel János elnök azonban továbbra is napi kapcsolatban áll a tagszervezetek vezetőivel, hasznos tanácsokkal és ötletekkel segítve el őket.

Varga László

Legutóbb a Nyugdíjasok Országos Szövetségének tizenkét pontban megfogalmazott ajánlásait továbbította számukra. Ebben az országos szervezet is felhívta az idősek figyelmét a járvánnyal kapcsolatos írott és íratlan szabályok betartására, valamint az otthonmaradásra történő biztatás mellett kéri az időseket, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjanak és tájékoztassanak.

Továbbá javasolja a szövetség, hogy ismerkedjenek meg azokkal a technikai eszközökkel, amelyek megkönnyíthetik az életüket, az otthonukon kívüli teendőikhez kérjenek segítséget, és ha mód van rá, segítsék egymást is.

A lehetőségeikhez mérten figyeljenek az egyedülálló, beteg ismerőseikre, adjanak egymásnak ötleteket az idő hasznos eltöltéséhez, osszák meg receptjeiket, kulturális élményeiket stb. Fogadják el, hogy egy ideig elsősorban csak interneten vagy telefonon tudják tartani a kapcsolatot szeretteikkel és a külvilággal. Tanuljanak, ismerkedjenek új dolgokkal, őrizzék meg fizikai állapotukat, és nem utolsósorban tartsák be a higiéniai ajánlásokat, illetve a lehetőségeikhez mérte hívják fel mások figyelmét is azokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában