Járványügy Somogyban

2020.05.06. 08:59

Friss hírek: a szabályok minket védenek, be kell tartsuk őket

Kövesse velünk percről percre, hogyan küzd Somogy a koronavírus járvánnyal! Minden hír egy helyen!

Sonline

20:00

A kormány korlátozó intézkedéseinek feloldásával a Balaton-part megszabadul a kordonok szorító öleléséből. Az önkormányzatok a hétvégékre kapták meg a korlátozáshoz szükséges jogosítványokat, s ezzel szinte az összes helyhatóság élt.

19:15

Varga Zsuzsa, a Csiky színművésznője az Új Képes Bibliából olvas nekünk szerda esténként, hogy a történeteivel adjon hitet, reményt és erőt a mindennapokra.

18:55

Az idei különleges érettségiszezon harmadik napján már rutinosan léptek be az iskola kapuján a kaposvári diákok. A végzősök látszólag nem tartottak a történelmi feladatoktól.

18:30

Május 10-én újra lesz vásár Kaposváron szigorú intézkedések mellett. Arra kérik a lakosságot, hogy kizárólag maszkban vegyenek részt a vásárban, illetve próbálják betartani a 1,5 – 2 méteres távolságot.

18:00

Zajlik a Bárczi iskola felújítása. A szerdai sajtótájékoztatón a polgármester elmondta, hogy a veszélyhelyzet idején – az egészség megőrzése után – az volt a legfontosabb, hogy a kaposvári gazdaság a legkisebb mértékben sérüljön, ezért is zajlanak a fejlesztések a városban.

17:38

Füstös János, Csurgó város polgármestere Youtube-on adott ki közleményt.

 

17:36

Továbbra is segíti az idősek bevásárlását a barcsi hivatal.

 

16:00

A Somogy Megyei Kormányhivatal közleményben tájékoztatott arról, hogy a kormányhivatalokban, járási hivatalokban, kormányablakokban országszerte továbbra is kizárólag előzetes időpontfoglalással van lehetőség ügyet intézni. Arra kérik az ügyfeleket hogy csak halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen ügyfélszolgálataikat, helyette válasszák az elektronikus ügyintézési felületeket és telefonon kérjenek tájékoztatást. Bővebb információ itt található.

15:45

Ötszáz darab műanyag arcpajzsot ajándékozott a városnak a kaposvári Hit Gyülekezete, ezzel is szeretnénk kifejezni támogatásunkat jelen helyzetben városuk felé. Az arcpajzsokat gyülekezetük fiatal aktivistái adták át a város önkormányzatának. A védőfelszereléseket szétosztják a háziorvosok és az önkéntes karitatív tevékenységet végző emberek között. A műanyag arcpajzsok többször használhatók, fertőtlenítőszerrel kell tisztítani minden egyes használat után. Javasolják, hogy a szájmaszkok fölött hordják a hatékonyabb védelem érdekében.

15:20

A kaposvári Egyetem május 13-án rendhagyó módon, online formában rendezi meg a Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az eseményen tizenkét hallgató mutatja be kutatását.

15:00

Házhoz mennek a könyvek a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából május 11-től. Az alábbi bejegyzésben olvashatók a részletek.

https://www.facebook.com/konyvtarkaposvar/photos/a.121851114563124/3010550062359867/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBVDtMNzMrsuW6SieGqGXUBPqI4V8TmYUsz6Fp3-i8QAz8xuIQLNdd_Rokk1fsSMsNbhJTuiE4i-iS1dsEQ9Pua-LF9NsN1R5GvIW6iBlhkNQmUIVNAi6ADbagZ2-1KR-zFIbXGxI2KpPJIgsTv8J7l83E3UbF-eCzAaKbOmmPvheHBAhAsZ7ByJr4W7YNYL6O-9xD1HJkjzLP-NOh1cWVhmU-vK1-TvSzhPUIsD5LEWjoMA17DLqOCb_COPEtHTz2GzDPFxii9a8N0z5ainlpIR5oPB1r3XBaKutBNSkum4eofB3Tt7R83VMeh0HubEWgxNAJTKXw04F1l6zH6lFgQDy-m2IU2LaS0DNIc-unGsOXxvlna9E0Y&__tn__=-R

14:30

Nincs koronavírussal fertőzött dolgozó a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központban – mondta el a Barcsi Híreknek Dr. Kisimre László igazgató. A rendelőintézet teljes személyzetét vizsgálták már, egyetlen teszt sem mutatott pozitív eredményt.

14:20

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Remény és Gondviselés Közhasznú Egyesület fenntartásában Nagyberkiben működő Új Remény Idősek Otthonában kedden. Az ellenőrök a fertőtlenítőszer- és védőeszköz-készletre, a szakembergárdára és egyebek mellett az izolációs helyiségre voltak kíváncsiak a somogyi község Fő utcájában álló intézményben.

Fotó: MTI/Varga György

14:05

Pajzs, szájmaszk, védőruha és kesztyű nélkül nem dolgozhatnak a fogorvosok. Számos óvintézkedést kellett bevezetniük a járványhelyzetben. Emiatt kevesebb beteget tudnak ellátni, valamint a védőeszközök és légtisztító berendezések megvétele jókora pluszköltséget is ró a rendelőkre. Kaposváron csak telefonos bejelentkezés alapján fogadhatnak betegeket a fogorvosok. Csak telefonos bejelentkezés alapján fogadhatnak betegeket a fogorvosok Kaposváron. Kísérő nélkül kell jönniük és ha egynél több páciens tartózkodik a váróban, kötelező a 1,5-2 méteres távolságot tartaniuk. A megkérdezett orvosok elmondták: minden betegtől azt kérik, hogy szájmaszkban és pontosan érkezzenek a megbeszélt időpontban. A két beteg között 15 perces szellőztetést kell végrehajtaniuk.

13:40

Szita Károly a kaposvári ügyeletes óvodákat látogatta meg, ahol öt fős csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel.

13:00

Ma Kalmár Tamás színművész versel a Csiky Gergely Színház közösségi oldalán.

 

12:30

A balatonberényi önkormányzat az adózás szabályairól adott ki tájékoztatót közösségi oldalán.

 

10:01

Szita Károly, Kaposvár polgásmestere közösségi oldalán drukkol a mai különleges érettségin résztvevőknek

 

9:30

A balatonboglári rendelő is frissítette a járóbeteg ellátás szabályait

 

8:30

Fotó: koronavirus.gov.hu

8:00

A tegnapi nap történéseiről itt olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában