Járványügy Somogyban

2020.09.21. 10:50

Hírek röviden: Szigorúbb szabályok mentén védekezünk a vírus ellen

Folyamatosan frissülő cikkünkben összeszedtük a kormány új intézkedéseit a járvánnyal kapcsoltban.

Sonline

Rózsaszentmárton, 2020. május 13. A Debreceni Egyetem szakembere mintát vesz egy nõ orrnyálkahártyájáról a koronavírusteszthez az intézmény egyik mintavételi pontján, a rózsaszentmártoni Kövirózsa Egészségházban 2020. május 13-án. A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

20:10

Hétfőtől még több közösségi helyen vált kötelezővé a maszk viselése. Mutatjuk, hogy hol és hogyan viseljük a védőeszközt.

17:30

Egy oktató pozitív lett koronavírusra, ezért a Siófoki Szakképzési Centrum úgy döntött, egy hétre bezárja a Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumot.

14:15

Le kellett mondani fociedzéseket Marcaliban, miután egy sportoló koronavírus tesztje pozitív lett.

Balatonbogláron ingyenes maszk akcióval segítik a helyieket. Az önkormányzat keddenként, egészen október végéig ellátja a bogláriakat a védőeszközzel.

14:00

Csaknem megszoktuk már a körültekintő bevásárlást, de még mindig vannak olyanok, akik tanácstalanok, ha vásárolni indulnak. A maszk használata továbbra is kötelező, hasznos tudnivalókat ide kattintva olvashat a témában!

11:45

A Somogyi Hírlap azt a kérdést tette fel az operatív törzsnek, hogy „Amennyiben tovább növekszik a kórházi ellátásra szorulók száma, milyen szempontok alapján jelölik ki a koronapozitív betegek kezelését végző intézményeket? Területi vagy szakmai szükséglet szerinti elvet követnek?”

Müller Cecília tisztifőorvos azt a választ adta, hogy ennél több szempont szerint hoznak döntést, de természetesen a beteg az első. Ahol az ellátáshoz szükséges feltételek adottak, azok az intézmények kerülnek kijelölésre. Természetesen a terültei megoszlást is figyelembe vesszük. Minden szempontot figyelembe véve történik a betegek elhelyezése, lehet egy új intézménybe kerülnek, nem az eddig megszokottba.

11:15

Élőben jelentkezik az operatív törzs.

11:00

Hétfőtől kötelező lesz a maszk viselése a buszmegállókban és állomáshelyeken is, nem csak a járműveken. A vasúttársaság és a Volánbusz minden olyan utasát kizárja az utazásból, aki nem a rendeletben előírt módon viseli az orrot és a szájat eltakaró maszkot.

10:00

A napokban több olvasói levelet és telefonhívást kaptunk olvasóinktól azzal kapcsolatban, hogy nem tudják, mi a teendő abban az esetben, ha gyermekük megbetegszik, ám a tünetek nem utalnak koronavírusra. Cikkünket ide kattintva elolvashatod.

9:00

Nem tudták behozni a nyári hónapokban az előszezon elmaradása miatt keletkezett hiányt a somogyi szállodák. Noha olyan sok időt töltöttek a turisták a Balatonnál, hogy a péntek lett az új szombat. Ide kattintva elolvashatod cikkünket a témában!

8:00

Jelenleg 262 igazolt beteg van Somogyban.

Fotó: https://koronavirus.gov.hu/terkepek/fertozottek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában